Vergroening speelplaats

Dikketruiendag? Dik in orde, Frank!
Was de weerman vandaag maar op Sint-Jozef! Zucht.
Hij maakte in zijn promotiefilmpje op Frankse wijze reclame om je school te veranderen in een meer klimaatvriendelijke leefruimte: plant meer groen, hang insectenhotels en vogelhuisjes, gebruik regenwater en kom buiten genieten van de verandering die je teweegbracht.
Frank toch, daar zijn we sinds vorig jaar al mee bezig. De tweede fase van aanplant deden we vandaag. Op speelplaats 3-6 plantten de leerlingen van 6C een winterlinde, een vlierstruik en … duik in de tijd … een boompje dat de Romeinen meebrachten: de mispel!
En na de ontdekking van een regenput zorgde meester Johan voor… alweer duik in de tijd…  een handpomp! Die werd geplaatst door werkman Nico, alias bokskampioen, en zijn vriend.  Directeur Ann onthulde deze nieuwe, gratis waterbron. Om beurt zullen klassen 3 tot 6 mogen plantjes gieten op warme dagen. Leve het regenwater!
Als afsluiter kregen de kinderen twee opdrachten:  elke klas personaliseert een vogelhuisje en hangt het ergens op school op en ieder kind gooide nog een hoopje boomschors op het nieuwe plantperk. Laat maar groeien nu. Leve het groen, leve de natuur!
Kom je eens kijken, Frank?