Robby in de buitenbaan

Het lijkt op de titel van een sportartikel. En inderdaad, wie de atletiekkampioenschappen volgt, weet dat wie moet starten in de buitenbaan vanuit een minder gunstige positie start. Zo ook voor Robby: leerlingen hebben voordelen allerhande omwille van de kansen die het leven hen biedt. De computeropdracht is zwaarder voor Robby; hij kan immers enkel in de bib terecht om eens van de computer gebruik te maken; leerlingen die in de tekenacademie of in de sportclub zitten, blinken makkelijker uit door hun vaardigheden. Het voelt voor hem als lopen met blokken aan de voeten, of starten op de buitenbaan. Moeilijk om bij te benen. Wat een geluk dat zijn klasgenoten en vrienden dit zien en hem steunen waar het kan. Hij mag bij zijn vriend Jeroen thuis op de computer oefenen, ze helpen hem bij het tekenen en moedigen hem aan.

Met z’n allen zingen we de kreet voor ondersteuning uit in ons lied: Niemand mag starten in de buitenbaan! Hopelijk luistert de minister van armoedebestrijding mee. Wij zijn alvast overtuigd!

Vrijdag mogen we opnieuw de voedselbank ondersteunen. Iedereen is enthousiast, de voedingswaren stromen de school binnen. Kerstmis komt zichtbaar dichterbij!