Overleg met het MOS-team

Praten over een plan dat moet komen, dat was het eigenlijk. We waren door het MOS-team Oost-Vlaanderen (Milieu Op School) uitgenodigd voor de volgende stap, die morgen. De gesprekken met leerlingen en ouders waren al een hele tijd achter de rug, de brandveiligheidsvoorschriften stonden opgelijst, de leerkrachten hadden een bijscholing over buitenlessen gekregen. Tijd om de ‘scene’ te realiseren. Sandra van de provinciedienst nam hiervoor  landschapsarchitecte Katrijn onder de arm. Haar ervaring in het omtoveren van speelplaatsen zou een welkome hulp zijn. Dat was het ook. Op basis van ons grondplan werden in een vraaggesprek de wensen, noden en beperkingen van de drie speelplaatsen gebundeld. Waar ontharden we? Welke speelelementen moeten zeker aan bod komen, wat biedt meerwaarde aan spel, natuurbeleving en geeft buitenleskansen? ‘Moet er nog zand zijn?’, maar dan letterlijk. Waar en hoe uitgebreid en hoe groot wordt de beplanting? Schaduw en zonneplekken, rust- en speelzones, een buitenkeuken, waterpartijen? Het basisgrondplan kreeg stilaan invulling door de vlekken van Katrijn. Een vlek voor groen, voor spel, voor uitdaging, voor rust…  Daar ging Katrijn mee naar huis. Ze zal het vlekkenplan verfijnen, in balans brengen en begin december voorleggen aan onze werkgroep. En dan … kunnen we eindelijk aan de slag. Sponsors zoeken, helpende handen recruteren, werkmomenten agenderen met kinderen en ouders. We kijken er al naar uit! Je hoort nog van ons!