Operatie proper

Iedereen wist het al: Lochristi mocht deze week een stormloop van jong volk verwachten. Als we streven naar een fijne wereld voor iedereen is een propere leefomgeving zeker een aandachtspunt. IDM zorgde voor het materiaal, wij doen de rest. Elk leerjaar speurt een afgesproken sector af en brengt alle zwerfvuil mee. Handschoenen en grijpstokken zijn onze wapens, we zijn benieuwd naar het resultaat. Elke afvalfractie zal gewogen en genoteerd worden, de kinderen berekenen het eindtotaal. We hopen op een groot succes, dat eigenlijk een laag gewicht zou moeten zijn. Een waardemeter dus voor onze Lochristinaars: hoe proper zijn wij?

Om onze eigen straatbewoners en voorbijgangers te motiveren om het netjes te houden, maken de kinderen de raamaffiche van Mooimakers.be af met een persoonlijke toets en nemen die mee naar huis. Hang die zeker aan het raam, 631 boodschappen zullen ongetwijfeld effect hebben!