Nocturne

Heeft het met lente te maken of zijn er andere motieven? Feit is zeker dat alle deuren van onze school vrijdagavond werden opengezet voor onze derde editie van ‘De nocturne’. Het jaarthema is de rode draad bij dit gebeuren, dit jaar ‘Gezond en fit, een megahit!’. Na de grote trampolinesprong waarmee elke leerling en leerkracht op 1 september het nieuwe schooljaar insprong, is een hele weg afgelegd. Ongetwijfeld kwamen kinderen geregeld thuis met belevingsverhalen of weetjes. De speurtocht in de wereld van gezonde voeding, rust in lichaam en geest en in de wereld van sport en beweging is boeiend en eindeloos.

En dit merkte je tijdens de klaswandeling: van gezonde klasrestaurants naar voldoende nachtrust voor de klaspoppen, van onbekende sporten naar het berekenen van afstand en snelheid in bewegingsparcours, van yoga naar tai chi, van zelf koken naar een nachtje slapen op school, van kookboek naar zelf gezond koken en een eigen recept ontwikkelen… De lijst is hier onvolledig, er volgen trouwens nog maanden van intensief speurwerk! Overal zag je nieuwsgierige blikken en enthousiaste kinderen die hun eigen klasprojecten verduidelijkten. En tussendoor kreeg elk kind in elk leerjaar een uitdaging voorgeschoteld, deel van de jaaruitdaging: door volgehouden te werken aan een gezonde levensstijl verdient ieder ‘sterren’; die zetten we om in kilometers waarmee we vanaf de aarde de maan proberen te bereiken. Zelfs mama’s en papa’s liet hier hun kans niet voorbijgaan. Dankjewel, hoor!

Voor gezonde afsluiters kon je bij het oudercomité terecht. De lijst hapjes en drankjes was doordacht en werd gesmaakt. De organisatoren keken ook hier tevreden toe op een bomvolle zaal. Een dikke dankjewel, want zonder dit vrijwilligerswerk was ieder op zijn honger (en dorst)  blijven zitten!

We kijken nu tevreden terug. De bemoedigende woorden en appreciaties van ouders deden deugd. Even van de school een ontmoetingsplaats maken en bijpraten is een mooie tussenstop.