Nieuwjaar 2018

We zijn het nieuwe jaar al een week gewoon, een vakantieweek zelfs!
Op de speelplaats liepen de kinderen binnen, sommigen moesten nog wennen aan het vroege uur, anderen riepen meteen hun vrienden erbij, omhelsden mekaar voor het nieuwe jaar, vertelden hun vakantiehoogtepunten.
Mooi om te zien hoe kinderen naar mekaar uitkijken en blij zijn met het weerzien.
De nieuwjaarsbrief thuis is al lang gelezen en heeft een veilige bewaarplaats gekregen, misschien wordt die later bij een of andere gelegenheid na jaren nog eens opgediept.
Eén brief was echter nog ongelezen: deze van directeur Ann. Het kon ook niet anders: op 1 januari was niemand op school, vandaag is de officiële startdag voor een nieuw jaar op Sint-Jozef.
Mooie wensen waren het. Meer dan ooit, na onze warmste-markt-actie, beseffen we dat we zo gelukkig mogen zijn als iedereen op school is. Directeur Ann beklemtoonde daar het oneindige geluk: we zijn er vandaag állemaal!
In het geluk om samenzijn vinden we alle kracht om een nieuw jaar in te zetten, om er samen fijne schooldagen van te maken, om voor iedereen zorg te dragen, tijdens werk en bij het spel, bij vreugde of verdriet.
De kracht van samen zijn…
Het was een warme start!