TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Gezond en fit: Hersengymnastiek

Een briefje en mondelinge reclame van meester Maarten en meteen stonden meer dan 50 leerlingen te drummen aan de deur om ’s middags een heel bijzondere sportieve prestatie neer te zetten: denksport.
Zowel kenners als beginnelingen konden voor het eerst op school dammen en schaken. Meester Maarten, een schaakkenner, legde de spelregels uit aan de nieuwelingen. De mogelijkheden van de verschillende schaakpionnen werden nadien in oefensessie uitgeprobeerd.
Wie zelfstandig aan de slag kon, mocht een speeleiland en een tegenstander zoeken. Meteen werd duidelijk dat het kenners zijn: ze speelden stil, geconcentreerd.
Ook de dammers vonden hun gading. Met meester Johan trokken ze naar de leeshoek in de blokhut. Specialisten hielpen beginners met nieuwe strategieën of mogelijke varianten van spelregels.
Zo’n spelmiddag doet deugd: leerlingen vinden ontspanning, dagen hun hersenen uit om strategisch te denken, vinden nieuwe spelpartners, scherpen communicatieve vaardigheden aan als spelleider of ‘expert’.
Een aangename afwisseling in de donkere en regenachtige dagen. Het smaakte naar meer, we doen het zeker nog, de volgende weken!Download dit volledige album (Flickr)