Een volle rugzak voor Haïti

Firmin De Beleyr nam ons een half uurtje mee op wereldreis. Een halve dag vliegen of een week met de boot, je kon kiezen. Die reis heeft hij al vele keren gemaakt, naar zijn zus Jeannine, die er een eigen schooltje en ontmoetingscentrum gebouwd heeft. In de meer dan dertig jaar kwamen er al honderden kinderen naar school die anders in die uithoek geen kans kregen tot onderwijs. En we willen haar opnieuw ondersteunen. Dit jaar is onze slogan ‘Een volle rugzak voor Haïti’.  De kinderen mogen meebrengen wat je thuis niet meer gebruikt: rugzakje (schooltas), pennenzak, goed schoolgerief, brooddoos en bananendoos. Zo hopen we voor groot en klein het nodige schoolgerief te kunnen bezorgen dat ze meestal zelf niet kunnen bekostigen.
Voor het eerst zetten we ook kledingcontainers van Wereldmissiehulp. Ook zij ondersteunen dit project. Je kan dus alle kledij en schoenen die je kwijt wil bij ons deponeren. Dit past ook alweer in ons jaarthema: we sorteren en hergebruiken én maken een betere wereld voor jou en mij!
De kers op de taart wordt weer onze sobere maaltijd met aansluitend de belevingstocht. Kinderen laten zich sponsoren met de belofte de uitdagingen op de tocht aan te gaan. Zich inleven en beleven blijft hangen. We zijn al benieuwd naar wat ieder zal meebrengen maar zijn ervan overtuigd dat het een succes zal zijn! Met het geld kopen we schoolmateriaal en zorgen we mee voor een goede watervoorziening, want ook dit is van levensbelang, vertelde Firmin. Geen cholerawater maar drinkwater!
Dank aan iedereen om samen met ons Ti Soley Leve te steunen! Messi ampil!
(Facebook: Ti Soley Leve)