De eerste schooldag!

We sprongen in de teletijdmachine en op de eerste schooldag dansten we het nieuwe schooljaar in!
De eerste zonnestralen en de zomerse ochtendlucht konden buitenstaanders niet doen vermoeden dat er spanning in de lucht hing. Nieuwe leerlingen zoeken een glimp van herkenning op de nieuwe school, onze trouwe klanten kijken opnieuw uit naar klasgenoten die ze in twee maanden niet zagen, een leerkracht kijkt ietwat zenuwachtig naar de eerste ontmoetingen, mama’s en papa’s stappen met gedeelde spanning met hun kind naar de nieuwe school. In gedachten stappen ze terug in de tijd, hun eerste schooldag. En dat treft, want dit is nu nét ons nieuwe jaarthema: Een duik in de tijd! Geen enkele leerling kon eraan ontlopen: ze moesten meteen door de teletijdmachine om op de speelplaats te geraken. De fantasie sloeg bij velen al op hol. Dat belooft voor dit schooljaar; hopelijk hebben we tijd genoeg om zoveel ideeën te realiseren!
De ochtendgym van onze dansleerkrachten bracht er meteen de sfeer in en voor we het goed en wel beseften was de dag om. De groepsafsluiter met gedicht en voorstelling van alle collega’s aan kinderen en ouders was een mooi orgelpunt. Weg spanning. De start was gegeven voor een schooljaar waarin de klok vooruit en achteruit zal gedraaid worden, tijd zal gemaakt worden, naar tijdloze muziek zal geluisterd worden, nooit tijd zal verloren worden want die is altijd ergens goed voor, maar dat is voer voor filosofen. En ook daarvoor maken we graag tijd.
2 september 2019, start de klok!