TerugDownload dit volledige album (Flickr)

3KC Het was echt plezant in Dinoland

De voorbije weken werkten en speelden we in onze klas rond dino’s. We bouwden er met lego en duplo, knipten en kleefden dino’s, speelden een prentenboek na in een poppenspel,…. Met juf Noena maakten een aantal kleuters een dino met isomo en satéstokjes.

We hebben zelfs een aantal exemplaren opgedolven in onze zandbak. Van meester Bart kregen we een dino-skelet dat vastzat in een steen. We zijn nog steeds bezig om hem te proberen bevrijden. Beetje na beetje komt er steeds een stukje meer tevoorschijn.

Er zaten ook 5 dino-skeletten vast in ijs. Van de juf mochten we zelf zoeken hoe we die eruit kregen. We zetten er eentje buiten in de zon (die jammer genoeg niet wou schijnen), we hielden er één tegen de verwarming en probeerden een ander uit te kappen. Een ander voorstel was om een te verlossen dmv een haardroger, maar onze haardroger heeft het begeven en toen probeerden we het maar met de handen. Weet je welke het eerst vrij was : de dino die mocht zwemmen in de koffie van de juf.

Ilano had wel een heel speciale dino mee : één die groeit in het water en krimpt als hij niet in het water ligt. We deden verschillende metingen verspreid over de 14 dagen.

Als kers op de taart hebben we zelf een vulkaan gemaakt die vuur kon spuwen.

Je hoort het wel : ‘t was reuzeplezant in dinoland !Download dit volledige album (Flickr)