3KABC Schoolreis

Al een hele week hopen we op een beetje mooi weer voor deze dag. Geladen met picknick en regenkledij vertrekken we op de langverwachte schoolreis naar Harry Malter.

Bij het verklappen van de bestemming verkondigen heel wat kleuters dat ze Harry Malter al bezocht hebben. Maar op schoolreis met alle vriendjes van de derde kleuterklas is toch helemaal anders en heel spannend. Wat staat er ons vandaag allemaal te wachten?

Wel, we beleven een reuzefijne dag! De kleuters ravotten in de grote speeltuin: we glijden van de gorilla – glijbaan, we klimmen en klauteren  en draaien op de molen. Aan de andere kant kunnen we springen op het springkasteel en duiken we in het ballen bad. Dat we daarna de schoenen, en vooral de bijhorende voetjes, moeten gaan zoeken en sorteren nemen we er graag bij.
Ook de dieren zijn een bezoekje waard. De stokstaartjes, konijnen, aapjes, cavia’s, herten en uiteraard de kameel zijn voor de kleuters enorm fascinerend.
We moeten zelfs een beetje opschieten want we moeten ook nog naar de circustent. Daar komt een goochelaar en een acrobate langs. Hun optreden doet onze mond openvallen van verbazing.

De tijd vliegt … Het is alweer tijd om naar school te gaan, maar eerst nog een lekkere verrassing. Geen schoolreis zonder ijsje!!