2KA Boe zegt de koe

De kleuters van 2Ka brachten, net als de andere 2e kleuterklassers, een bezoek aan een boerderij vol koetjes en kalfjes.  Na deze boeiende uitstap konden we in onze klas verder leren over deze prachtige dieren, niet enkel over hoe ze eruit zien maar we leerden ook dat de koeien zorgen voor enorm veel voedingsmiddelen.  Daarom werd onze klaswinkel een ‘zuivelwinkel’.  Tijdens dit thema kwamen enkele studenten van Edugo met ons spelletjes spelen over de boerderij.  Onze vriendjes genoten hier enorm van.  Ook juf Lut kwam langs in onze klas en zij bracht voor ons samen met enkele vriendjes het verhaal van het “geitje zonder naam”.  Dankjewel hiervoor!! Het was prachtig!

Het waren zéér boeiende en leerrijke weken en als afsluiter van het thema proefden we niet enkel van gewone melk maar ook van… karnemelk.  Mmmm….lekker (of niet?).