TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PB Kriebeldiertjes en dino’s

Op een dag vloog er een vlieg door de klas. Wie lieten alles liggen en gingen met z’n allen op jacht om de vlieg te vangen. Bekers, potjes, papflesjes, …je kon het zo gek niet bedenken met wat voor materialen de peuters afkwamen om de vlieg te vangen. Helaas slaagden we niet in ons opzet. Maar het deed we wel nadenken om het thema kriebeldiertjes eens uit te werken.
En wat was dat leuk. We gingen op heuse safari toch door onze schooltuin (en van de zusters naast de school) op zoek naar kriebeldiertjes. We vonden er heel wat, pissebed, kever, mieren, wormen, slakje, larve van een lieveheersbeestje, lieveheersbeestje.
Wat leuk om die te voelen kriebelen op onze arm.  In de klas konden we spelen in de verschillende thematische hoeken en maakten we een mooie vlinder.
Thema dino’s was een logische keuze omdat er heel wat jongens vaak een trui of T-shirt van dino’s aanhadden en nog aan hebben.
Er waren heel wat hoeken thematisch aangepast, we keken naar een filmpje van dino’s en we konden ook een dino stempelen.
De meester stopte ook een dino in een ballon en liet deze ballon vollopen met water. Na er een knoopje te hebben ingedaan stopte de meester deze “dinoballon” in de diepvries. We vroegen ons af wat er zou gebeuren? Samen kwamen we tot de vaststelling dat de dino in ijs zal zitten. Deze dino werd de volgende dag uit de diepvries gehaald en we bekeken deze eens. Hij voelde heel koud aan. We zochten naar verschillende manieren om de dino uit het ijs te helpen.


Download dit volledige album (Flickr)