TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Winterbeelden

Toen we vorige week dinsdag door het raam naar buiten keken, zagen we dat alles plots mooi wit was… Het sneeuwde!!

Daar wouden we wel eens het fijne van weten? Wat is sneeuw? Hoe voelt dat? Dus gingen we op verkenning. He… kijk, je kan mijn voetstap zien!

Op woensdag bracht Jules zijn sleetje mee naar de klas. Wie kan hem al goed voorttrekken zonder dat hij/zij de sneeuwman omver laat vallen? Best niet gemakkelijk hoor!

Juf had ook haar sleeen meegebracht naar school. En toen ze vroeg wie er nog eens mee wou om op te slee te zitten, wou iedereen mee!! Juf trok 2 sleeen. Eentje met 3 kindjes en één met 2… maar ze werd daar zo moe van… Gelukkig zijn er ook sterke kapoenen in de klas. Die hielpen al eens mee om vriendjes vooruit te trekken.

Onze juf haalde ook een grote pak sneeuw naar binnen. Hier konden we voelen, potjes vullen en ontdekten we dat sneeuw kan smelten…

Op maandag had juf ijsschaatsen mee… Maar die konden we niet gebruiken… dat is voor op het ijs…

Gelukkig had Jules ook rolschaatsen mee. Daar kan je wel mee vooruitglijden in de klas!

Sommigen hadden nog graag 2 handjes vast, enkele probeerden al aan één hand en een uitzondering wou het ‘alleen’ doen.

Er werd ook een bak gevuld met ijsblokjes… maar die kleefde zo hard vast aan elkaar… De peuters gingen zelf op onderzoek om de ijsblokjes los te maken. Maar brrrrrr wat worden de handjes koud van al dat ijs!!Download dit volledige album (Flickr)