TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Thema regen

Toen het op een vrijdagnamiddag aan het gieten was, zaten al de peutertjes aan het raam gekluisterd… Wat viel er veel regen!! En wat maakte het veel geluid. Enkele peuters waren ook kletsnat naar binnengekomen van de speelplaats, want wat is er nu leuker dan in de grote plassen springen?
De weervoorspellingen zagen er echt niet goed uit, toch niet voor wie van droog en zonnig weer houdt, dus dacht onze juf dat het misschien wel leuk kon zijn om rond ‘de regen’ te werken in onze klas.
Alle kapoentjes mochten hun regenlaarzen en paraplu meebrengen naar de klas. Samen gingen we op ontdekking. We maakten wel goede afspraken: enkel met onze regenlaarzen en regenhoedje mogen we eens in die plassen springen. De meeste kapoenen vonden dit geweldig! Maar wel opletten hoor, want in die diepe plassen kunnen onze laarzen wel vol met water lopen!
Jules wou ook regenlaarzen aandoen. Samen gingen we op zoek. Hij paste die van de juf, van een kindje, maar die waren allemaal veel te groot! En dan opeens, haalde hij er groene tevoorschijn uit zijn eigen doos! Die pasten hem wel!
Toen Arnaud de grote laarzen zag staan, trok hij ze onmiddellijk aan. Wauw, wat had hij nu grote voeten! Iedereen moest lachen! Maar stappen was toch niet zo makkelijk met die reuzelaarzen!
In onze klas maakten we zelf regendruppels met snippers papier. Juf maakte ons allemaal nat en samen, maakten we onze klas opnieuw droog! Wat een dolle pret!Download dit volledige album (Flickr)