TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Ons jaarthema “Een duik in de tijd”

Ook de peuterklassen werken mee rond dit thema. Maar voor onze allerkleinsten is tijd iets heel abstract, en dus moeilijk te vatten… Daarom leek het ons leuk om te werken rond ‘Dag en nacht, licht en donker’, zaken die de allerkleinsten wel kennen.

Wat deden we deze 2 weken?

Elke morgen maakten we onze klaspop Jules wakker. Kleertjes aantrekken en iedereen groeten. En als het ’s avonds al een klein beetje donker werd, stopten we hem terug in zijn bedje. Met een bijpassend liedje. Slaap lekker lieve Jules! Hij kreeg zelfs een leuk nachtlampje, zodat hij niet bang hoeft te zijn in het donker!

We hebben heel wat geknutseld: maakten een dag/ nacht kalender, schilderden met verfrolletjes en zwarte verf, en er kwam een reuze donkere hoek/ doos in ons klasje. We experimenteerden ook met lichtgevende verf die we met belichting van een blacklight gebruikten. Guust vond dit echt coole verf. We experimenteerden met witte en zwarte schrijfmaterialen op wit en zwart papier en lieten een maan en sterren van wasco tevoorschijn komen door er met waterverf over te gaan.

Iedereen mocht zaklampen en andere lichtjes meebrengen naar de klas. Wat is het leuk in het donker!

In onze huishoek kwam een echt bed te staan. Nu konden onze kapoenen echt gaan slapen. Zalig!! J

Elke dag trachtte onze juf foto’s te trekken van heel het gebeuren. Hier werd dan een weekboek van gemaakt. Wat leuk om terug te kijken naar wat we gisteren deden of de dag daarvoor. Dit zorgde voor heel wat boeiende gesprekken.Download dit volledige album (Flickr)