TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Jules is jarig

Op vrijdag was het zo ver, onze klaspop Jules werd 3 jaar.
Omdat dit een groot feest moest worden, brachten vele kindjes ballonnen mee. We probeerden ze zelf op te blazen. Best moeilijk hoor! Maar met ons versje ‘Ballonnetje, ballonnetje ik blaas je op’ lukte het toch wat beter.
Onze juf wou ook een spelletje spelen met de ballonnen. Hiervoor had ze ballonnen nodig met zand. Maar hoe krijgen we het zand nu in die ballon? Met allerlei schepjes probeerden we, maar het was niet makkelijk, al het zand viel er naast!  Plots zagen we de trechter, Sen wist hoe het moest. Hij toonde hoe je de ballon op de trechter kon schuiven en hem zo makkelijk kon vullen! Wat knap gevonden!
We stempelden ook nog met opgeblazen ballonnen en verf en maakten zo een leuke verjaardagsballon/mannetje.
Aan het zand de zandbak werd water toegevoegd, zo konden we echt taartjes bakken. Rietjes werden gebruikt als kaarsjes en samen telden we ze keer op keer.
Meester Bart kwam zijn ballonvouwtechniek eens demonstreren. Naast een mooie bloem mochten we raden welk dier hij maakte: een giraf, een hond, een papegaai,… Wat knap, meester Bart!! En hij had ook een gekke ballon die hoog in de lucht kon vliegen. Wat een dolle pret in onze klas!!Download dit volledige album (Flickr)