Fietsencontrole

De gemeentelijke politie stond deze morgen paraat om onze fietsen te controleren. 159 kinderen (en ouders) waren op de uitnodiging ingegaan, 127 fietsen scoorden een 10/10. 32 kinderen gingen met een opdracht naar huis: een fietsbel, slecht werkende rem, verlichting herstellen… Aandachtspunt van de politie: wie een afneembaar knipperlichtje gebruikt moet de fiets ook nog voorzien van de verplichte reflectoren!

Geen probleem om de nodige inkopen te doen in Lochristi en de fiets snel in orde te krijgen. Zo kan je als ouder je kind met een gerust(er) hart op pad sturen.

Vergeet hierbij de fluo hesjes en fietshelm niet. Statistieken liegen er niet om: fietsers en vooral kinderen zijn de meest kwetsbare weggebruikers. Verplicht je kind deze veilige attributen te dragen. Wij proberen dit als school alvast zoveel mogelijk te beklemtonen en te waarderen!